Iata am ajuns si la etapa a II-a in acest sezon. In cele ce urmeaza as dorii sa focusez pe doua partide din aceasta etapa care pentru mine au parut a fi interesante si anume primul meci fiind dintre Phoenix si Best 2. Cum stiti PHX a suferit o infrangere in etapa 1 in fata piratilor dar de data aceasta au fost mult mai pregatiti si mult mai determinati, acest lucru s-a vazut si dupa scorul prmului sfert dupa care PHX a reusit sa marcheze nu mai putin de 31 de puncte sa nici nu masi vorbim de sfertul doi cand au reusit 40 de puncte, ajungand la nivel de NBA cea ce priveste punctele marcate dupa o repriza. Trebuie sa scot in evidenta justorul Suciu Raul care a fost “on Fire” la acest meci reusind nu mai putin 55 de puncte pana la fluierul final al meciului, dar nu pot neglija nici roulul important al jucatorului Istrate Andreas care pe langa cele 33 de puncte a mai reusit si 17 recuperari pentru echipa sa. In finalmente Phoenix a continuat cu un elan maxim meciul pana la fluierul final si a reusit sa iasa victorios din lupta cu Best 2 cu scorul de 134 la 71. Trebuie totusi sa subliniem ca atacul celor de la Best nu a fost rau deoarece au marcat 71 de puncte insa in aparare mai au de invatat.
Al doilea meci de care mai doresc sa vorbesc putin, e cea dintre Spartani si Valbon. In vara spartanii au reusit sa achizitioneze jucaotri importanti de la Best cum ar fi Iancu Alex, Vasalas Valentin sau Baiu Sergiu care totusi in echipa Best au fost oameni de baza. Pe partea opusa tinera echipa al Valbonului a venit dupa o mare victorie contra Vikingilor si au dorit sa continue tot cu victorie sezonul. In primele minute al partidei scorul era destul de strans, insa echipa verzilor a inceput incet – incet sa se desprinda de echipa Spartanilor condus de Palcu Cristian. Dupa primul sfert scorul era favorabil pentru Valbon, scorul fiind 23-15. Spartanii au depus mult efort pentru a reduce din handicap dar in sfertul 2 dar diferenta s-a mentiunt, chiar a crescut in favoarea verzilor. Andrej Baabeu din nou a jucat un rol principal la Valbon impreuna cu Nagy Tristan care a reusit 16 puncte. La spartani singurul juctaor care a reusit saa marcheze peste 10 puncte a fost Vali Vasalas care a inceput cu 18 puncte primul lui meci sub culorile Spartaniilor.
Din pacate Spartanii nu au reusit sa intoarca scorul, nici macar sa preieie conducerea, fapt care a condus la victoria cu numarul doi al verzilor, scorul final fiind 87-61.

Doresc sa va informez ca de anul acesta vrem sa premiem si campionii turului, acest lucru inseamna ca dupa terminarea fazei 1 al campionatului echipele care se afla pe prima pozitie in Divizia A si Divizia B vor primii o cupa (vezi imaginea din articol). Anul trecut aveam o astfel de idee insa la urma nu s-a realizat dar acum cupele sunt deja achizitionate si asteapta desemnarea campionilor partiali.